16
feb

kl. 15:00

Occhams barberkniv og Himmelkoret - Arild Hafstad Lukket selskap

Hovedscenen

”Å leve er å søke i det uvisse. Håpet og tapets mulighet i samme sprang. Nå er det bare å vente på det som kommer. Om noen dager er mye forandret fordi jeg valgte. Jeg er bare et eksempel på at mennesket kan velge sin vei: Vi kan stå ved en korsvei og trekke oss eller vi kan velge å gå dypere inn. Stadig dypere inn.”

Arkitekten Ernst Fast ankommer Stockholm for å fullføre vinnerutkastet til et signalbygg, «Et hus for felleskap og likeverd» skal realiseres på Södermalm Torg. Han oppdager at en nittitre år gammel fetter av hans far oppholder seg på sykehjemmet ikke langt fra leiligheten der han og hans kone flytter inn. Kan den gamle mannen hjelpe ham å finne farens ukjente opphav?

Langs begge handlingslinjer møter han uventet motstand. Prestisjebygget ser ut til å strande i konfrontasjon med politisk spill og historiske klasseforskjeller. Hans søken etter farens opphav kjører seg fast i uløste gåter, tvilsomme dokumenter, hemmelighold og selvtvil.

På begge fronter oppstår det brått bresjer i det fastlåste. En helomvending gir prestisjebygget nytt politisk liv og avdekker verdien av en varm velkomst for dem som søker sin plass i samfunnet.

I søken etter opphavet skjer åpningen gjennom en original framgangsmåte for hvordan Ernst kan finne klarhet og innsikt. Slik åpnes et nytt og grensesprengende spor som bærer flere frukter:

Funnene endrer Ernsts syn på mennesket og livet. Han finner at alle må kunne stå fram som den de er, uansett hvem de er. Erfaringen bringer ham til et uventet spørsmål: Bar kronprins Olav på en hemmelighet? Han mottar overraskende svar.

Er det fakta, fiksjon eller begge deler?

Arild Hafstad f. 1957, utdannet psykolog. Han utgir nå sin første Roman.