29
feb

kl. 12:00

Operaen & Peer Gynt

Hovedscenen

Se og hør Peer Gynt i Operaen!

http://operaen.no/Forestillinger/Peer-Gynt/

Hvordan ville Ibsen skrevet historien i dag?
Dette spørsmålet har komponist og tekstforfatter Jüri Reinvere stilt seg. Svaret har blitt et helt nytt musikkdrama som viser at Ibsens saftige kritikk av sin samtid er like relevant i dag som i 1860-årene. Her fortelles historien om den unnvikende nordmannen fra Peers egen synsvinkel. Gjennom Reinveres lyriske tekst og musikk blir vi med på en reise inn i Peers indre landskap, fremstilt ved hjelp av Katrin Nottrodts magiske scenebilder og den unge, norske regissøren Sigrid Strøm Reibos iscenesettelse.
Da Ibsen skrev sin Peer Gynt, var Europa på vei inn i en ny, moderne tid. Ibsen så egoistiske skikkelser stige frem – mennesker som i sin jakt på investeringer og erobringer var seg selv nok. Også vi lever i en flyktig tid, der individet dyrkes. I dag står fleksibilitet høyere i verdi enn forpliktelser, ambisjoner blir viktigere enn ansvar, og travelhet blir mer verdsatt enn
tålmodighet. Man tør ikke binde seg til noe av frykt for å miste en annen mulighet. Vi er alltid på vei, pålogget og på jakt – etter en annen jobb, en mer attraktiv partner, en bedre investering, et annet sted. Idealet er alltid å ha muligheter og opsjoner. Vi vil ha handlingsrom til å realisere oss selv.
Men hvem er det – “oss selv”? Er vi i det hele tatt noen uten “de andre”? I jaget etter å realisere oss selv risikerer vi å bli stående som isolerte enkeltindivider og ikke som deler av et fellesskap.

Som Peer anno 2014 spør i siste scene: “Solveig, hva det er blitt av oss?”

Gå ikke glipp av premieresamtalen på Den Norske Opera & Ballett 27. november kl. 17.00!
PEER GYNT
Opplev en helt ny opera,
med en helt ny Peer!


29. NOVEMBER – 17. JANUAR / HOVEDSCENEN
FOR KJØP AV BILLETTER BESØK OPERAEN.NO