26
feb

kl. 13:00

Seniorer i arbeidslivet

Hovedscenen

Vi over 60.

Gratis inngang.

Diskriminering på grunn av alder – hva er lov?

 

Steinar Mediaas ble pålagt å slutte i NRK da han fylte 67 år. Det mente han var aldersdiskriminering. Advokat Erik Råd Herlofsen er enig.

 

– Deltagelse i arbeidslivet er for mange viktigere enn en god pensjonsordning. Vi lever lenger og holder oss friskere lenger. Stadig flere som er rundet 60 år, føler seg vesentlig yngre enn sin reelle alder. Mange gir også uttrykk for det meningsløse i å måtte forlate arbeidslivet mens de fortsatt opplever at de er velfungerende og på sitt beste.

 

Erik Råd Herlofsen tar til orde for at det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig.

– Jeg er naturligvis enig i at arbeidsgiverne må legge til rette for at folk klarer å arbeide frem til ordinær pensjonsalder. Jeg forstår likevel ikke at friske og erfarne arbeidstakere som har oppnådd aldersgrenser, ikke skal få fortsette i jobb, uttaler han.

 

Diskriminering utenfor arbeidslivet forekommer også, i form av aldersgrenser som begrenser rettighetene til de som har nådd en viss alder.

 

Lurer du på hvordan aldersdiskriminering kan ramme deg – innenfor eller utenfor arbeidslivet?

Da er du velkommen til gratis foredrag med advokat Erik Råd Herlofsen, mandag 26. mai kl. 13 i Eldorado bokhandel (Torggata 9A) i Oslo. Dette er det siste av vårens foredragsserie om pensjon, arv og økonomi, der eksperter fra magasinet VI OVER 60 tar opp aktuelle tema.

 

– Dette kan bli den mest interessante og lønnsomme timen du noen gang investerer i, uttaler sjefredaktør Anne Marit Hjelme i VI OVER 60.